O vinárstve Bodega Inurrieta

Logo_Bodega Inurrieta

 

Bodega Inurrieta je rodinné vinárstvo, ktorého pomenovanie je poctou rodine Antoñana, ktorá začala pestovať vinič už pred viac ako sedemdesiatimi rokmi, neďaleko od vinárstva, v mieste zvanom Inurrieta.

Vinárstvo sa nachádza 50km na juh od mesta Pamplona vo vinohradníckej oblasti D.O. Navarra medzi slávnou Riojou a Francúzskom. Je obklopené vlastnými vinicami, ktorých blízkosť umožňuje, že hrozno príde na spracovanie dokonale zrelé, v celku a čerstvo obraté. Vinohrady sa rozprestierajú na 230 hektároch v stredomorsko-kontinetálnej klíme s nízkymi zrážkami na jeseň a v zime a s extrémnymi teplotami (v lete 30-40ºC, v zime okolo 0ºC). Vinič rastie v nadmorskej výške od 350 do 500m na troch rôznych pôdach (ílovitá, skalnatá a vápenatá). Všetky tieto charakteristiky v kombinácii so šiestimi rôznymi odrodami a skúsenosťami skvelého enológa robia, že vína Inurrieta dosahujú výnimočnú kvalitu a že sú prístupné pre všetkých, od expertov na víno až po príležítostných spotrebiteľov.

Biele a ružové vína sú svieže a moderné. Červené vína perfumujú pohár, sú hodvábne so silnou intenzitou v ústach. Jemné barikové sudy im dodávajú dotyky vanilky a kávy v skvelom vyvážení s červeným ovocím a elegantnými tanínmi.

Bodega Inurrieta je jedným z najlepších vinárstiev v oblasti Navarra, ktorá sa radí medzi elitu, nielen v Španielsku, ale aj na medzinárodnej scéne. Dokazujú to aj viaceré ocenenia zo súťaží ako Bacchus, Concours Mondial de Bruxelles, Mundus Vini, International Wine Challenge a pod.

Zobraziť vína Inurrieta kliknutím tu.

Späť do obchodu