O vinárstve Javier San Pedro Ortega

Logo_Javier San Pedro

 

Javier San Pedro Ortega, rodák z Laguardie (Álava, severné Španielsko), je už piatou generáciou v rodine, ktorá vyrába svoje vína z vlastných vinohradov o rozlohe viac ako 100 hektárov v obci Laguardia. Je srdcom a referenciou podoblasti Rioja Alavesa, ktorá je z vinohradníckej oblasti D.O.Ca. Rioja vďaka svojej dlhej tradícii a vysoko kvalitným vínam najpopulárnejšia.

Svoje prvé víno vyrobil v 17 rokoch a dnes sa jeho projekt zakladá na dvoch rozdielnych typoch vína. Na jednej strane sú to vína Cueva de Lobos, ktoré sú definované ako zábavné, aromatické a moderné a na strane druhej sú to vína Viuda Negra, pri ktorých je cieľom obnoviť staré vinohrady a získať z nich maximálnu kvalitu. Nemôžeme zabudnúť ani na výnimočné, biele, polosladké víno Anahí, ktoré Javier San Pedro vytvoril a pripravil ako poctu matke.

Javierov projekt je inovatívny, hľadá ako prekvapiť a odlíšiť sa od klasického vína z oblasti Rioja. Jeho vína rozprávajú príbeh, sú autentické, inovatívne a jedinečné. Sprostredkovávajú expresiu a autenticitu krajiny. Pripravujú sa s maximálnym rešpektom, ale z pohľadu dynamického a aktuálneho.

Zobraziť vína Javier San Pedro kliknutím tu.

Späť do obchodu