O vinárstve Chan de Rosas

logo-chanderosas

 

Marcos Lojo patrí medzi najlepších a najskúsenejších enológov vo vinohradníckej oblasti D.O. Rías Baixas (Galícia, severozápadné Španielsko), kde sa pripravujú jedny z najžiadanejších a najkvalitnejších bielych vín v Španielsku. Tento ostrieľaný odborník s viac ako 20 ročnými skúsenosťami vo výrobe bielych vín z odrody albariño sa rozhodol, po pôsobení v niekoľkých najvýznamnejších vinárskych závodoch v D.O. Rías Baixas, pre vlastný projekt - Chan de Rosas. Marcos Lojo začal takmer v rovnakej dobe ako sa zrodila vinohradnícka oblasť s chráneným označením pôvodu D.O. Rías Baixas. Patrí medzi prvých enológov v tejto oblasti, ktorú precestoval, pripravujúc biele vína, z jedného konca na druhý. S týmito znalosťami nie je prekvapením, že jeho projekt Chan de Rosas je obrovský úspech.

Unikátne vinice, kde sa vyrába Chan de Rosas sa nachádzajú v lokalite Cambados (kolíska vína Albariño). Získané skúsenosti a znalosť územia tohto enológa je garanciou výberu najlepšieho hrozna albariño a výroby špičkového vína, ktoré má osobnosť. V niektorých prípadoch sa jedná o vinič zasadený pred viac ako 70 rokmi.

Vína Chan de Rosas sú elegantné zvonka aj zvnútra. Jedná sa o svieže vína s atlantickým charakterom, expresívnou vôňou a výborne integrovanou kyslosťou. 

Zobraziť vína Chan de Rosas kliknutím tu.

Späť do obchodu